FLYGUTBILDNING STARTSIDA:

(Se även sidan Pilotutbildning, spakasjälvdagar )
 
Skola för:  UL (Ultralätt certifikat) Skola för:    PPL-certifikat (Private Pilot Licence)

 
Menyval till undersidor:

Du som önskar provflyga - om det gäller inför pilotutbildning, eller om du bara vill prova på en tur med lärare - kan kontakta Allan Ljungqvist, tel: 0415 - 189 66 , mobil 0702 - 08 59 06 , allan.ljungqvist(AT)telia.com

Du som redan bestämt dig - info välkommen till flygutbildning: Så här gör du om du vill börja flyga:

  1. 1. Kontakta Martin Malm för att bli medlem.
  2. 2. Boka tid med flygläkaren
  3. 3. Kontakta vår teoriansvarige Ulf Liedholm för att anmäla dig till teorikursen.
  4. 4. Börja flyg med lärare så fort som möjligt.
Kontaktuppgifter på dessa finns i informationen: www.krfk.se/filer/lar_dig_flyga.pdf  resp  www.krfk.se/filer/teorischema2015.xls
Har du frågor så får du gärna kontakta mig. Med vänlig hälsning /Allan Ljungqvist

Allmänt om att börja flyga: Att uppleva tjusningen att få flyga är något som lockar många. Att själv få flyga är en dröm som kan kännas svår att förverkliga. Det är dock inte så svårt att nå den drömmen. De flesta privatflygare i Sverige är vanliga löntagare och familjeförsörjare. Att ha flyg som hobby passar både kvinnor och män. Prova på att få en försmak! Skaffa mer information! Det finns två vägar till certifikat för motorflyg, dels det vanliga privatflygcertifikatet där man får flyga alla typer av mindre flygplan, och dels certifikat för ultralätta flygplan. De ultralätta flygplanen ser idag ut som riktiga flygplan men är lättare och där finns bara två sittplatser. De kan vara lika snabba. Certifikat till denna lättare flygplanstyp är billigare och enklare. Tag chansen och smaka på drömmen!

Väljer du att bli privatpilot så lovar vi att du får massor av stimulans och glädje i många år. Har du intresset och viljan så går det att klara av en utbildning på ett knappt år. Du får välja om du vill göra den traditionella kompletta PPL-utbildningen eller om du nöjer dig med den billigare ultralätta utbildningen.

Kristianstads Flygklubb har under många år utbildat huvuddelen av de privatflygare, som finns i Kristianstadsregionen. Klubben bildades redan den 6 april 1945 och har alltså mer än 65 års erfarenhet att bygga på (se även historik). I klubbens ägo finns två Piper PA 28, samt en supermodern ultralätt maskin Dynamic WT9 (se även flygplanssidan).

Åter till början av denna sida
Åter till start wap-html
Åter till startsidan


Faktaägare: Utbildningsansvarig PPL Henrik Anderberg, 0709 - 36 77 02, henrikanderberg(AT)hotmail.com
Webbmaster Anders Trönnberg
Kontakta webbmaster här >>>
Kristianstads flygklubb
Senast ändrad 2015-09-05